VP-Kuljetus Oy

VP-Kuljetus Oy on yksityinen kaakkoissuomalainen kuljetusliike, joka tuottaa kuljetus- ja terminaalipalveluja eri asiakasryhmille. Olemme ammattilaisia kuljetusalalla. Ajojärjestelymme on erittäin ammattitaitoinen ja pystyy myös nopeasti reagoimaan uusiin tilanteisiin ja ratkaisemaan asiakkaan kuljetusongelman. Koulutamme säännöllisesti kuljettajamme, jotta kaikilla on uusin mahdollinen tieto liittyen kaluston tehokkaaseen ja turvalliseen käyttöön.

DJI_0191.JPG

Haemme eri asiakkaille parasta mahdollista hyötyä, koska asiakaslähtöinen palvelu ja asiakkaan kuljetuspalveluihin liittyvien vaatimuksien täyttyminen on meille elinehto, jotta saamme luotua pitkäaikaisia asiakassuhteita.

Käytössämme on nykyaikainen AC Panther -järjestelmä, joka auttaa paitsi työaikaseurannassa myös ajojärjestelyssä, joka on erittäin tärkeä toiminto kuljetusliikkeessä, jossa monenlaisia kuljetuksia.

Seuraamme kaluston ympäristövaikutteita esim. laatimalla vuosittain ympäristöraportin koko kalustostamme. Täysautomaattiset runkoautomme säästävät perinteisempiin kulkuneuvoihin nähden polttoainetta ja sitä kautta myös ympäristöä.

huolto1.jpg

Pidämme kaluston ajan tasalla ja hyvässä kunnossa pidentääksemme niiden elinikää sekä varmistaaksemme turvalliset ja luotettavat toimitukset. Kaikki runkoautomme ovat vaihteistoltaan täysautomaatteja, joka helpottaa kuljettajan toimintaa.


Historia

50-luku

hp.jpg

Herkko Piiparinen ryhtyi ajamaan 50-luvun alussa. Piiparinen syntyi v. 1932 Joutsenossa suurperheen toisena lapsena. Sodan jälkeen elämä oli kovaa ja puutetta oli kaikesta. Herkon lapsuudessa töitä tehtiin kovasti, ja maatilan töiden lisäksi muun muassa valmistettiin tiiliä ja sahattiin sirkkelillä lautoja kyläläisten tarpeisiin isän ja nuorempien veljien avustamana.

Herkko, Heino ja Timo Piiparinen hankkivat ensimmäisen kuorma-auton 1957 rajavartioston huutokaupasta. Herkon päästyä armeijasta hän aloitti työn autonkuljettajana. Alussa työ oli mm. puun ja soran ajoa tietyömaille ja rakennuksille. Kuormausta varten ei ollut koneita, vaan hiekkakuormat tehtiin lapiolla mättäen. Vuosikymmenen lopulla autot vaihdettiin suuremmiksi, ja alkoi varsinainen rekkaliikenne.

60-luku

“Kultaisen” 1960-luvun imuun veljekset pääsivät yritystoiminnassaan kuljetuskysynnän kasvun myötä. Vuonna 1963 tuli uusia töitä Enso-Gutzeitilta, jonka kartonkituotteita ryhdyttiin ajamaan Imatralta kotkaan ja Haminaan. Paluukuormina tuotiin satamista kivihiiltä. Yritystä laajennettiin hankkimalla toinen auto.

Kuljetusliike Velj. Piiparinen perustettiin 1965, ja Herkosta tuli yrityksen toimitusjohtaja. Samana vuonna aloitettiin tavaralinjaliikenne. 60-luvun lopulla oman toiminnan laajentamisen ohella yritys sai kasvua ostamalla pienen kolmen auton yrityksen.

70-luku

veljekset-piiparinen.jpg

Suurin kasvu koettiin 70-luvulla rajantakaisen rakentamisen ja kotimaan kuljetustarpeiden myötä. yritys kasvoi ja työllisti myöhempinä vuosina 120 henkilöä. Toiminta koostui koti- ja ulkomaanliikenteestä, nosturipalveluista, elementtiasennuksista ja yhteistyöyrityksistä Venäjällä.

Oy Polar-Kiito Ab:n osakkaana hoidimme PolarExpress Oy:n Euroopan ja Suomen välisiä kuljetuksia maakuntien ja terminaalin välillä. Tänä päivänä toimitamme vastaavia kuljetuksia osana Fenno Road Oy:tä.

80-luku

Yrittäjäpalkinto myönnettiin 1982, kun toiminnan kasvu oli tunnustettu jo valtakunnallisesti.

Lisää yritysostoja tehtiin 80-luvun alussa, ja pääyhtiön ympärille oli kasvanut viiden yrityksen ryhmä, joista V. Narinen Ky oli erikoistunut betonikuljetuksiin, J. Backlund Ky tilaus- ja ulkomaanliikenteeseen, Pesuhuolto Piiparinen Oy pesuhalli- ja korjaamopalvelujen myyntiin sekä Asennus Piiparinen Ky nosturipalveluihin ja rakennuselementtien asennuksiin.

Yhtiön toiminnot jalostuivat tarpeiden mukaan. Se edellytti myös uskallusta laajentaa ja tarjota asiakkaille kokonaisvaltaisempia palveluita, jotka saattoivat sisältää pelkän kuljetuksen lisäksi myös esim. noturipalvelut ja elementtiasennukset. Myös halu tehostaa asiakkaiden toimintaa ajoivat tarjoamaan uusia palveluita. Esimerkkinä nosturipalveluiden syntyminen. Ensimmäinen nosturi hankittiin jo 70-luvulla ja voitiin toimittaa tavaraa asiakkaalle myös työajan ulkopuolella.

Herkko oli perustamassa valtakunnallisia terminaaliyhtiöitä ollen myös niiden sekä Tavaralinjat ry:n hallituksessa. 

80-90 -luvun taitteessa kuljetuksia Venäjälle oli runsaasti. Venäjän toimitukset painottuivat rakentamisen tuotteisiin. Vastasimme tarpeeseen hankkimalla erikoiskuljetuksiin soveltuvaa kalustoa. Myöhemmin Venäjän kuljetukset painottuivat transito-kuljetuksiin.

90-nykyhetki

VP-Kuljetuksen toiminta alkoi keskittyä elintarvikekuljetuksiin, ja ne ovat olennainen osa VP-kuljetuksen toimintaa.

Terminaalitoiminta Kouvolassa alkoi 2007, kun Suomen suurin elintarvikeketju ulkoisti terminaalitoiminnan. Samaan aikaan Venäjän kuljetukset hiipuivat, kun kuljetukset siirtyivät lähes kokonaan venäläisille yrityksille.

Euroopan ja Suomen välisiä kuljetuksia toimitamme osana Fenno Road Oy:tä.

Vuonna 2018 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos Herkko Piiparisen perillisten jatkaessa toimintaa perheyhtiönä. Vuoden aikana yrityksen toiminta laajeni myös uusille jakelusektoreille.

Vuonna 2018 VP-Kuljetus Oy työllisti 104 henkilöä.


Yhteistyö

Opinnäytetyöt

Tahdomme kehittää toimintaamme ja varmistaa, että vuorovaikutus asiakkaidemme kanssa on ensiluokkaista ja toimintamme tehokasta. Olemme toimineet yhteistyössä useiden opiskelijoiden kanssa tehostaaksemme ydintoimintaamme. Voitte tutustua muutamaan opinnäytetyöhön alla:

LAATUJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN ASIAKKAAN PALVELUN OSALTA

LAATUJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN ASIAKKAAN PALVELUN OSALTA

 
AUTOJEN HUOLTOSEURANTA VP-KULJETUS OY:LLE

AUTOJEN HUOLTOSEURANTA VP-KULJETUS OY:LLE

 
YDINASIAKKAIDEN PALVELUKOKEMUS, CASE: VP-KULJETUS OY

YDINASIAKKAIDEN PALVELUKOKEMUS, CASE: VP-KULJETUS OY

 
oiva_logoteksti_rgb-300x110.jpg

Oiva on Ruokaviraston koordinoima elintarvikevalvontatietojen julkistamisjärjestelmä. Oiva kannustaa yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniasta ja tuotteiden turvallisuudesta.

Koska elintarvikekuljetukset ovat olennainen osa liiketoimintaamme, meille on ensiluokkaisen tärkeää, että kuljetus tapahtuu asianmukaisesti sekä ilman katkoja. Olemme saaneet valtakunnallisessa elintarvikevalvonnan Oiva-raportissa kiitettävän arvion.

Voit ladata raportin tästä.

 
https___www.tilaajavastuu.fi_wp-content_uploads_2015_04_luotettavakumppani_RGB_-jpg-.jpg

Olemme mukana Luotettava Kumppani-ohjelmassa. Ohjelma hoitaa toimittajan ja urakoitsijan puolesta tilaajavastuulain edellyttämien tietojen noutamisen eri rekistereistä ja pitää tiedot aina ajan tasalla. 

Lue lisää

 
logo (1).png

Logistiikkayritysten Liitto Ry:n jäsenistö koostuu suuremmista logistiikka-alan palveluyrityksistä, joita yhdistää logistiikka ja työnantaja-asema.

Liiton toiminnan tavoitteina ovat kuljetus- ja kokonaislogistiikan operatiivisten toimintaedellytysten edistäminen, työntekijä- ja alihankkijaresursseihin liittyvien ratkaisujen edistäminen sekä logistiikka-alan liiketoiminnan edellytysten kehittäminen.

Lue lisää